Črno & rdeče

TAKOJ UKINITE AGREGAT!!!

4.10.2007 · 20 komentarjev

Siolovci, sram vas bodi! A vi veste, kaj sploh počnete?! Ko dopuščate, da jaz, ki absolutno nimam časa in živcev, moram, ponavljam, moram klikati na seksi videos in potem pol ure, kaj pol ure, celo uro, gledam nagce?! A vi veste, kako to vpliva na mojo delovno storilnost?! A bi vi radi, da izgubim službo?!

Se hecam. Ni panike. Samo preverjam, kako vplivajo udarni naslovi na ljudske množice. Zadnje čase sem v fazi eksperimentov.

Pravzaprav sem želela pisati o ženski, ki je, upam, izginila iz mojega življenja in ki bi ji, čeprav je starejša od mene, parkrat z veseljem zavila vrat. No, vsaj simbolično.

Kakorkoli, nekateri prebivalci LJ (ali vsaj Šiške) ste jo verjetno že srečali. Gre za staro gospo, dokaj urejeno, z zanimivim detajlom – na rokah ima vrečke iz polivinila. Ta gospa je večkrat, nekje med sedmo in sedmo in pol zjutraj šibala z nakupovalnim dvokolesnikom po Gosposvetski, nekje do Dalmatinove, kar je tudi del moje poti v službo.

Njena prisotnost me ne bi niti motila, če ne bi bil njen nujni spremljevalni faktor jata golobov. In to še ni vse. Gospa je med svojim potovanjem od točke A do točke B stresala po pločniku cele pesti zrnja in živali so se seveda zgrinjale na tistim zrnjem in zobale in prizor je bil običajno precej strašljiv. Hičkokovski.

Ok, verjamem, da gospa trpi za sindromom “imela bi kure, pa ne morem, ker sem meščanka” ali pa za kakšnim drugim, resnejšim sindromom, ampak njeno početje res ni bilo družbeno koristno. Ker golobi med preletavanjem tudi intenzivno serjejo in RES se ni lepo znajti v sveži bluzi na poti v službo ali na konferenco v jati golobov in kasirati drisko.

Ravno ko sem imela pripravljen kratek, ampak oster govor, ki bi staro mogoče spravil k pameti (stvar je namreč postala nevarna za kolesarje, ker je mirne duše trosila zrnje na kolesarsko stezo in ne bi bila v koži tistega, ki se na dveh kolesih kar naenkrat znajde sredi pobesnele perjadi), je le-ta umanjkala. Ni je več. Niti golobov, niti drekcev. Ništa.

Tako, da je moj govor ostal neizgovorjen, pesti v žepih in bluza neposrana. Gospa je mogoče v večnih loviščih, kakšni instituciji za ostarele, ali pa, da ne bom preveč žleht, si je našla kakšen nov hobi. Mogoče ji je vnuk kupil kravo. Mogoče jo bom kdaj srečala s kravo. Vsekakor jih imam rajši kot perjad (in tokrat ne mislim angelov).

PS Pravkar izvedela, da je svetovni dan varstva živali. Ponovno ponosno sporočam, da jih ne jem. PS1 Če sem v zgornjem prispevku opisala vašo sorodnico (nono, pranono, karkoli), se ne opravičujem. PS2 Vse izredno nanašalne osebe prosim, naj me ne berejo več, da ne bodo z bruhanjem uničili tipkovnice PS3 Kaj pomeni “nanašalen”? Guglajte!

haha1.gif

 • Share/Bookmark

Kategorije: Bizzariš · Krvoločno20 odzivov ↓

 • RadoRado // 4.10.2007 08:25

  Nataša,

  dobro si me! Kaj je s predstavo? Si uspela dobiti pločevino? Nekako sva izgubila kontakt, jaz pa nisem več drezal v LJ.

 • NatašaNataša // 4.10.2007 08:31

  Smo naredili brez pleha, hihi… Je bilo kar super, menda sem nekaj pisarila o tem, samo ne vem točno kje. Ampak hvala, ker si mislil name. ;)

 • RadoRado // 4.10.2007 08:33

  A gremo na Matjaževo promocijo?

 • NatašaNataša // 4.10.2007 08:36

  Katero? Kateri Matjaž?

 • Bralka // 4.10.2007 08:52

  Mene si tudi. Do “kaj pol ure, celo uro” sem nejeverno lovila sapo in zaskrbljeno tuhtala, če sem se zbudila v Twilight zone?! Huh.

  Je pa res, da me branje blogov ob jutranji kavici še nikoli ni tako hitro zbrihtalo. :)

  Dokaj redno te berem , komentirala pa do zdaj nisem. Sem pač bolj tiste sorte, ki rada opazujem in si svoje mislim ;)

  Lep dan želim in še enkrat hvala za val adrenalina .

 • Nuša // 4.10.2007 08:59

  Prepričana sem bila, da je gospa doma z Rudnika, ker sem jo okoli sedme ure srečevala na avtobusu v smeri proti mestu. (Res pa je, da se točne ure ne spomnim.) Odrivanje ljudi pri vhodnih vratih in nato metanje koruze se je izvajalo na postajališču Gornji trg. Res si ne predstavljam, da stojim na postaji, vame pa najprej prileti koruza, nato pa še golobi…

  A da je ni več? Hm… upam, da je v redu, ker še tako nevljudnim ljudem ne privoščim nič slabega. Mogoče samo to, da bi se sama enkrat znašla na postaji. ;)

 • NatašaNataša // 4.10.2007 09:27

  Bralka, vilkomen! Me veseli, da sem te zbudila! Pa še kdaj! ;)

  Nuša, no, saj jaz tudi nisem bila tako morilsko nastrojena, me je pa imelo, da bi ji prebrala kakšen levit… A celo z Rudnika? no, potem pa je imela kar dolg rokenrol… ;)

 • Aleš // 4.10.2007 11:24

  Golobi drugače niti niso slabo meso za jest. Faširano golobje meso, mešano z govejim, v izdolbenem paradižniku. Yummy.

  A.

 • NatašaNataša // 4.10.2007 12:12

  Če pošlješ recept, ga bom objavila. ;)

 • micamica // 4.10.2007 13:50

  ojej…raje ne… po palačinkah z breskvami bi se mi sigurno želodec obrnil :-)

 • 1tastar // 4.10.2007 13:52

  Pa futra golobe s starim kruhom ali s podraženim? Bo sicer moral Aleš tudi golobovino dražje plačevati.

 • NatašaNataša // 4.10.2007 13:57

  Mica, usmili se uboge reve, ki še zdaj pogreša tvojo kuhinjo… ;)

  1tastar: zrnje, dragi moj, zrnje. Upam, da ne brazilski oreščki, ker je v tem primeru verjetno zapufala prapravnuke. :mrgreen:

 • mah // 5.10.2007 02:17

  hehehehe, z agregatom si jih jutranje zbistrila in nategnila u piko. še dobro, da samo približno vem, kaj pomeni agregat, razen da to, ko nam v službi, če crkne elektrika, pride strahotno prav.

  na golobe se ne razumem.

 • Miran // 5.10.2007 23:04

  Ti si guglovski genij, jebemti da res.:-)

 • NatašaNataša // 6.10.2007 09:10

  Ja, po domače Gugljeva mama… :mrgreen:

 • NeMirnaNeMirna // 8.10.2007 13:47

  Stara, zakon “HIČKOKOVSKI” .. my new vocabulary ;) O kako fajna beseda .. hičkokovski zapis, vsekakor. Pa še posran, za extra .. mogoče so jo pa golobi pozobal med zrnjem?!

  HEHEHEHE

 • NatašaNataša // 8.10.2007 14:29

  Uf, lejo! Mater, to še jaz nisem pomislila, da bi jo ptiči pozobali…aaaaajlaaaaajkit! Hehe, vsi smo malo alfred. ;)

 • Matilda // 23.01.2008 14:08

  Ja mogoče pa je gospa imela srečo pa jo je srčala matilda…kar je mogoče, kot da sreča tebe.

 • Matilda // 23.01.2008 14:09

  seveda sem v ihti spustila “boljš”

 • NatašaNataša // 24.01.2008 08:56

  Hehe, gospa je živa in v intenzivni fazi krmljenja. Opažena danes okrog 7.30 v bližini podhoda Ajdovščina.

  Matilda je milostna. Pa saj ima še celo rajdo upokojencev za popedenat. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !