Črno & rdeče

Gospod, težko sem ponižna…

18.11.2007 · 29 komentarjev

S ponižnostjo, ki je toliko zaželena (sploh pri ženskah), sem vedno imela težave. Verjetno je to posledica moje prirojene arogance (mogoče celo malo pridobljene), nadutosti in napihnjenega ega, ampak nekako se mi zdi, kot da bi imela na čelu napis: “Menipanebonobedensroupoglavi”. To je tudi zelo pogost stavek, ki mi prešinja možgane, ko se začne nekdo šopiriti in repenčiti in me komandirati. Ali se delati pametnega. Saj, če je nekdo upravičeno kritičen, ga spoštujem. Če pa samo poskuša biti pametnejši… huh… ne gre.

Pravzaprav sem se lotila pisanja tega prispevka že kakih petkrat. In vedno se je ustavilo pri tem, da sem začela obujati neprijeten spomin na Pokojnega, ki je nekoč rohnel name, češ da nisem ponižna. Ja, prav ta izraz je uporabil. Mogoče je to sprožila “južna strast”, ki jo nosi v genih (govorim iz prakse – nihče od bivših, ki so, hm, slovenci, ni uporabil fizične sile za dokazovanje svoje Resnice in sem pač sklepala od posamičnega k splošnemu in se v nadaljnem iskanju življenjskega sopotnika nekako orientirala na Hlapce. hehe. ne me ubit, nisem nacionalistka, le okus se mi je specializiral.).

V zadnjih dneh pa se ukvarjam bolj ali manj s krivico, ki se mi dogaja in obdelujem seznam možnih rešitev. Neprijetno, res. Zaradi tega slabo spim. Ko sem se potožila naši materi, mi je rekla, da to ni nič takega in da boleham za sindromom prevelike poštenosti. Neozdravljiva bolezen, ki povzroča poleg čiste vesti tudi kronično pomanjkanje denarja. Svetovala mi je, naj bom v prihodnje bolj previdna glede zaupanja ljudem. Hudič je, ker pri spoznavanju ljudi vedno štartam iz tega, da so DOBRI in POŠTENI. Ja, valda. In svizec…

Ker tudi na stara leta včasih poslušam našega maršala (mamo), sem se odločila, da bom postala nezaupljiva. Namerno. Začnem jutri.

IN NE ME JEBAT, NAJ MI SAMO ŠE EN REČE, DA SO LJUDJE, KI SO SPREJELI NEKAKŠNO VZHODNO FILOZOFIJO ZA LAJFSTAJL RAZSVETLJENI!

Ker to ne drži. Preverjeno. V lastni zaslepljenosti in večvrednostnem kompleksu so še večji Gnoji kot nerazsvetljeni. Vsaj tisti, ki jih jaz poznam. In seveda verjamem oziroma upam iz dna srca, da obstajajo tudi vzhodnofilozofsko živeči slovenci, ki ne škodujejo okolici. Če človek doma ne najde smisla, ga zaradi mene lahko tudi na Marsu, samo da ne najeda s tem okolici.

Oprostite, to o razsvetljenih je kar planilo na dan in razumem, da je brez konteksta rahlo čudaška izjava.

Mogoče bom še kdaj kakšno rekla na to temo.

Magnifico bi zaključil: …ampak drugače, vsaka čast! :mrgreen:

Postala bom hladna, preračunljiva prasica.

PS Slika s strani Joga v vsakdanjem življenju. Tu sem pri objavi slike prvič pomislila, da me lahko kdo toži za avtorske. Nekateri razsvetljeni so namreč izredno navezani na materialna sredstva…Brrr…

joga.jpg

 • Share/Bookmark

Kategorije: Bizzariš · Krvoločno · Poučno29 odzivov ↓

 • Vanja // 18.11.2007 20:34

  Ja draga moja-takle mamo. Tudi meni, ki sem iskala pomen življenja skozi vse sorte stvari; od različnih drog, seksa, filozofij, pa do različnih sekt-sem ugotovila isto. Ko mi je middle class canadian woman rekla, da so otroci v Sudanu prav gotovo nekaj zagrešili v prejšnjem življenju sem šla bruhat. Čeprav še vedno verjamem, da imamo ljudje potencial biti dobri (če gledam otroke)-imamo to smolo, da smo rojeni v realnost, ki je grooozna. Že to, da moraš jesti živa bitja, da preživiš, je meni čisto mem. kir perverzni model se je pa to spomnil’ fuck you god! ajaj, glede južnjakov pa takole, moj je južnjak in sploh ne šteka kako ima nekdo sploh lahko rad podložne ženske-zanj to sploh ni niti seksi niti izziv. Zato posploševaje ne pripelje nikamor.Še posebaj, ker je moja izkušnja z dragmimi Slovenci takšna, da ne prenesejo močnih žensk (he he ne me ubit, nisem nacionalistka, le okus se mi je specializiral.. samo ne bom naprej razpredala, ker kot sem že rekla-posploševanje….

 • NatašaNataša // 18.11.2007 20:42

  Hja, res imamo takle… ;) Se strinjam, da imamo vsi potencial biti dobri, čeprav se ta vrlina, žal, vse pogosteje vidi samo pri otrocih. Glede posploševanja: sem si drznila biti “politično nekorektna”. Izhajala sem iz lastnih izkušenj in me strašno veseli, da obstajajo tudi drugače misleči. Jaz sem pač imela tako izkušnjo in o njej sem napisala. Kaj češ. ;)

 • RadoRado // 18.11.2007 20:46

  “Postala bom hladna, preračunljiva prasica.”

  . . . in moške boš izkoriščala ter jih zavrgla!!! Vso pravico imaš. Le pridi kdaj in me zavrzi!

 • NatašaNataša // 18.11.2007 20:49

  Ma kakšne moooške! Spoštovani je še v garanciji.

  Ne, ne, mišljeno je bilo na področju poslovnih odnosov. Služba in te stvari.

  ;)

 • NatašaNataša // 18.11.2007 20:50

  Rado, pravzaprav…enkrat bom prišla v tvoj bife, ko boš skoraj pri koncu sudokuja in ti začela govoriti o menstruaciji.

  :mrgreen:

 • RadoRado // 18.11.2007 20:57

  :-) Le daj punčka, le pridi.
  Moram biti previden. Vidm, da ničesar ne pozabiš.

 • NatašaNataša // 18.11.2007 21:03

  Jap. Imam selektivni spomin. Ne spomnim se rojstnih dnevov svojih bližnjih, vem pa natančno, kdaj je Esmeralda prvič treščila v potok.

  Hm. Od kdaj pa tako ComeToDaddy izrazje? Kriza srednjih let ali kakšne žgane vsebine?

 • RadoRado // 18.11.2007 23:22

  Ne trapica, to je posebna taktika. Zgolj toliko, da se začneš počutiti varno. Potem pa jaz: “Vužgi” . . .

 • phobosphobos // 18.11.2007 23:24

  Keep your friends close, but keep your enemies closer pravi en pregovor, ki drži kot pribit. Jeba je edino, ker je včasih težko presodit, kdo je enemy… in kdo friend… in kdo ni vreden zraka, ki ga diha.

 • NatašaNataša // 19.11.2007 09:09

  Rado…hm…po vsem tem bi se te morala ustrašit, ne počutiti varno…

  Swak – prišel si v točno tako familijo, kakršen si sam. Vsi bomo morali na tečaj hladnega, preračunljivega prašičenja. Jebiga.

  ;)

 • phobosphobos // 19.11.2007 11:36

  Hehe, hladen sem že (no ja, vsaj roke imam trenutno ledene) ;)

  A bomo naredili en group therapy v smislu ciljanja s prsti na mimoidoče in dretja stranger!? Kao prvi korak do nezaupanja…

 • 1tastar // 19.11.2007 13:01

  Pregovori z dodatkom:

  Če te kdo udari po desnem licu, mu nastavi še levo …. potem pa ga kresni po gobcu!

  Z vsem dolžnim spoštovanjem prosim …. pojdi v rit!

  Hvaležnost je lepa čednost… ampak brez veze!

  Kdor drugemu jamo koplje … je svoje sreče kovač!

  Poniž … Denis!

 • NatašaNataša // 19.11.2007 18:04

  Phobos,

  (hehe, bom odgovarjala na vsakega posebej, da si bom naštepala komentarjev in bom v štalci desno zdolaj pr ta slavnih)

  Sutherlandovska manira. Zelo za. Si bom pustila brke za boljši efekt. :mrgreen:

 • NatašaNataša // 19.11.2007 18:06

  1tastar,

  Hvala, oj hvala! Pri zadnjem sem celo nekaj časa tuhtala, potem pa sem se spomnila, da je Poniž priimek. Si predstavljaš, da se neka Ana piše Poniž?! ;)

 • Možakar // 19.11.2007 18:31

  V korist Hiše slavnih glede komentarjev se oglašam še jaz.

  Drugače pa nisem ne ponižen ( dokler spim ), ne Poniž ( dokler se ponovno ne rodim – upam da ne v Sudanu ).

 • NatašaNataša // 19.11.2007 18:54

  Možakar, joj, kako me je sram, ker ne pridem nič na obisk…no, jaz bi, če prav pomislim, naslednje življenje preživela kot rudnina. Magari v Sudanu. Pri moji sreči bi me še razstrelili. ;)

 • Možakar // 20.11.2007 10:44

  Saj me poznaš. Oglasil sem se samo zaradi vzbujanja slabe vesti!!!!

  Da bi te razstrelili? Buh pomagej, ne. Meni si čisto všeč v enem kosu, pa čeprav kot Natašaredečečrnoit.

 • 1tastar1tastar // 20.11.2007 13:43

  Preberi skupaj: PonižAna!

 • mah // 20.11.2007 15:47

  komentarje rabite? tukaj sem. viš.. tako se dela. vsakemu posebej se odgovarja.. to bo treba tudi v moji glavi pošlihtat.. menda samo še Možakar pa jst delava po starem sistemu. pa mej še zame mal slabo vest. tut stopiš ne več v zibelko. cccc. s tabo grem na tečaj prašičenja. hladnega in preračunljivega. cena ni važna.

 • NatašaNataša // 21.11.2007 09:33

  Možakar, hvala. Občasno tudi pomodrim. ;)

  1tastar: Sem že. Pred tremi komentarji.

  mah: fak. že spet šparam s prostorom. Bom prišla kaj v zibelko, čeprav se mi zdi že takooo zapuščena…Ampak par puščavnikov bom z veseljem poklikala. Tečaj začne danes. Haha, jupi, to bo rokenrol! :mrgreen:

 • štulič // 21.11.2007 10:09

  Prah sem bil in v prah… Glede razsvetljenstva. Dokler te še 115 (sto petnajstič) ne udari moker štumf čez teme_je vse skupaj, bemtinč. Kot pravi Boby D. : Ya may be a devil, ya maybe a Lord, ya still gona have to serve somebody!!! :?

  P.S. Zvali su je Krvava Meri, nikom nije dala olako…

 • NatašaNataša // 21.11.2007 11:21

  Štulič – me zanima kakšne vrste prah si boš izbral…

  A eint gona srv nobadi…samdej….hejhej…

  plizd tu mičju, houp ju get maj nejm.

  :)

 • lili // 21.11.2007 12:29

  hehehe! Daj prosim, razloži, kako ti službeno sranje butne takole grdo na antijužnjaško, šovinistično in protirazsvetljensko tematiko? Nataš, ti bi morala žvet v puščavi..socialna delavka, ki ne prenaša sociale..nesocializiranka jedna. :)

 • NatašaNataša // 21.11.2007 12:40

  Ma vem, Lili, spreminjam se v zmajevko…sociala me zapušča, se mi zdi…ena oreng pokora, pa bo. ;)

 • štulič // 21.11.2007 14:43

  … and the cowgirls says : Tudtudtudtudtud_turud……pa gre saksofon..

  P.S. Prah je prah. Takšen, da ga navadem “sesalec” s pršicami vred posmuka!! Tega, ki ga navajamo, če bi ta prah dali ribicam za pičo, bi preživele!

 • NatašaNataša // 22.11.2007 09:23

  Zanimiva ponudba ribje prehrane. ;)

 • micamica // 26.11.2007 22:06

  a mi alhko razložiš, zakaj sem se prav ob temle pisanju spomnila, da bomo jutro 27.novembra?! ?! a mi lahko pojansiš od kod tak nenavaden namig in navdih?!

  :-)

 • NatašaNataša // 27.11.2007 08:27

  Mica, hehe, palčki so ti povedali. Pom zdaj izkoristila priliko in se ti opravičila za mojo neprisotnost v Medvodah. Ni bilo aviona, žal. Upam, da bo še prilika.

 • NeMirnaNeMirna // 6.12.2007 17:53

  In? Kako uspeva “biti hladna, preračunljiva prasica”?!?!!? Ker, če si to osvojila, pridem na tečaj – per takoj!!!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !