Črno & rdeče

Gigantic. A big big love.

31.12.2009 · 31 komentarjev

Ena malo daljša, prednovoletna.

Blogovje je zadnje čase polno voščil, refleksij na temo “adijo devetka”, izlivov oboževanj v verzih ali prozi ali pa opletanjem s partizani in domobranci in potomci obeh struj, ki še niso odložili orožja. Skratka. Živ dolgčas. Obup. Pa se bom vseeno zlila z množico v univerzalni pljunek in pregledala dogodke in odmeve iztekajoče se Devetke.

Na osebni ravni je bilo skoraj popolnoma zanič, edini plus se je zgodil nekje avgusta, ko sem spet začela kaditi in po besedah preljube Dominike (ki mi je po dveh letih in pol dala prvi čik) postala zopet normalna. Dve leti in pol sem se počutila kot čivava v poštnem nabiralniku, v katerega psihopat meče petarde. Živčna, zoprna in najbolj pametna. Za kozlat.

V tem letu sem doživela popoln finančni zlom, na mojih dveh bančnih računih sedita dva mrhovinarja in čakata mladih srnic – enemu je ime Durs, drugemu pa Nlb. Durs zveni precej skandinavsko, mimogrede. Mogoče bo kakšna usekana mati tako poimenovala svojega prvorojenca. Ah, ko smo že pri razplodih – seveda je tudi kakšna vesela zadeva v vsej nesrečni Devetki – aprila bom teeeeeta! Juhu, jupi in hura. Mali žabec raste in brca in čez dve leti ga dobim v oskrbo. Ljudje mlajši od dveh let so mi izjemno dolgočasni in ne vem kaj početi z njimi. Pa še slinijo se in kozlajo, da o neprijetnih vreščanjih niti ne govorim. Ok, prihranite mi z “če bi imela svojega ne bi tako govorila”. Jih nočem. Ni šans. Hvala vesolju za jalovost. Ono že ve.

Vesolje pa ni dobro razmislilo, ko mi je risalo astrološko karto in pozabilo, da me bo 2009 začel naskakovati in v glavo jebati Pluton. Kako prepoditi tega hudiča še ne vem, moram pa spet začeti malo coprati. Pogrešam to in zdi se mi, da moram nujno odstraniti par stvari in ljudi (energijskih vampirjev) iz življenja. Oja. Ker sem opazila, da energijski ščiti, ki jih itak delam pred vsako masažo, ne ščitijo več tako dobro, kar pomeni, da se mi nekdo/nekaj blazno vsiljuje že nekaj časa. Zato se počutim zalezovano. In SOVRAŽIM zalezovanje. Ja? Spizdi.

Še nekaj zanimivega se je začelo dogajati proti koncu leta. Začelo mi je dišati meso. Po sedmih letih. Ker sem bila toliko časa nemesojeda zaradi tega, ker se mi je meso fizično uprlo, bom verjetno postala spet mesojeda, ker ga očitno potrebujem. Hja. Med bojem in begom sem očitno izbrala boj. Meso. Adrenalin. Pa naj bo. Amen.

Komaj čakam, da bom 40, ker to pomeni, da sem nekje na polovici. Še tri leta. Ježešna, kako gre počasi to življenje.

Ah, ljubi dragi pevski zbor! Dal mi je toliko veselja in spil toliko živcev, da sem zdaj nekje v zlati sredini. Še en dokaz, da mi preveč estrogena na kupu škodi (še dobro, da je glasbena spremljava moškega spola. Ok, eden od njih je moj stari, ki je večino lajfa preživel med babami, ampak vseeno, biološko je moškega spola). Seveda smo razgrabljene tudi v sezoni 2010, menda smo še vedno fenomen. Jap.

Za konec še kratko voščilce – uredite si življenje tako kot vam ustreza in ne najedajte soljudem. Predvsem pa ne meni. Moj moto za 2010 je: PUSTITE ME PRI MIRU. Kolikor se le da. Če mi bo pregorelo, boste pravočasno izvedeli. Cmok, lupčka, objemček in podobna šara. In, seveda, še vedno omilijeni Pixies, naj jim bog da srečo, zdravja in Francisu čim manj škodljivega holesterola.

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark

Kategorije: Bizzariš · Krvoločno
Tagano:31 odzivov ↓

 • Špelca // 31.12.2009 10:01

  Porkamotorka (kradem izraz pri Sparkici)! Jaz bom tudi kmalu pri 40, pa oni Skandinavec se mi hoče usest na račun, (energijsko) me zalezujejo vampirji, prasci nesramni – a ne znam narediti ščita (berem pa te dni Ogorevca, mogoče se še naučim), pa meso sem letos spet začela jesti – Midve nisva sestri, a ne?

  Imam pa srečo – nimam pojma, kako se počuti čivava v nabiralniku, v katerega psihopat meče petarde – nikoli nisem kadila.

  V glavnem, ni problema – te bom v letu 2010 pustila na miru, ravno toliko kot letos : mrgreen:

  Pa srečnega pa zdravega, pa nikoli vnetega grla, da boš lahko pela …

 • NatašaNataša // 31.12.2009 10:14

  Špelca, če bereš Ogorevca (uh, Tropska melanholija…), si si našla prostorček v mojem kamnitem srčku. Ščiti so zelo preprosta stvar, za začetek se lahko vizualiziraš v jajcu (ne kurjem, ne muda, gre za obliko), obdana z belo svetlobo. Želim ti vse najlepše v Desetki, predvsem pa to, da se nikoli ne boš počutila kot čivava s petardami v kaselcu. Tudi če propušiš. ;) Srečno za večno!

 • alcessa // 31.12.2009 11:00

  Uf, na srečo imam do 2010 dovolj časa, da ti kaj zaželim, preden začne veljati dolžnost puščanja na miru, ki jo Absolutno Spoštujem, ker vem, Kakšen Je Občutek.

  Želim ti torej čim več dogodkov, ki bodo iz tebe kot na črevcih privlekli takšne hiper zanimive pisarije, pa ti bodo vseeno še dali dovolj zraka za dihati, mesa za preživeti in tal za hoditi po njih. (Opomba: zgornji stavek ne vsebuje komplimentov.)

  [vstavi ime pristojnega božanstva] – si slišal/a, kaj želim Nataši?!?!? V redu.

 • JanAlumnus // 31.12.2009 11:22

  ja, kul, stara! Res iskreno. Evo, en mini kompliment, kažeš zgodnja trideseta. :D Kombinacija nekajenja in nemesojedstva zna biti pa uničujoča… vsaj eno od tega je nujno za uspešno sožitje. In z izjavo o otročičih <2 si si gotovo pridobila simpatije slovenskih mamic. Gotovo te bodo citirale na kakem nosečniško-novorojensko-dojilnem forumu. Še posebej tiste, ki jih otrok pri dveh intelektualno prerase in zato postane prezahteven. ;D In pogin zalezovalcem! Ti bom enkrat povedal, kako blizu tebe je ena poklicna z. :) ) Skratka: srečno!

 • Nataša // 1.01.2010 10:31

  Alcessa, ne pusti me pri miru!!! :) Moto velja samo za zajedalce, ki prekleto dobro vedo, kdo so in upam, da jih bo kmalu razsvetlilo, če jih ni že. Želim ti ogromno puščanj pri miru, dobre hrane in okolju prijaznih naročnikov storitev. Ales gute, tute frute. :)

  Jan – o, hvala. Dober izgled je posledica diamantnega pilinga, ki ga dela moja občasna šefica. Krasna stvar. :) Ajej, tisti forumi, še Sister jih ne bere več, ker je tam vse podivjano…hehe… Poklicna z. ? Zver? Zalezovalka? Razsvetli me! :) Srečno tudi tebi, veliko lepih fotk v desetki, pa mirne živce in zen v srce.

 • Jan // 1.01.2010 13:17

  hehe, z.=zalezovalka. Ena od vaših tanovih. ;) Ampak “moja” z., tako da si ti vsekakor varna. Pred njo. Sem pa pomislil, da bi utegnilo biti tvoje zalezovanje povezano s prostovoljnim izobčenjem…, saj veš, kako radi imajo skesance mafiozi :D

 • Nataša // 1.01.2010 13:24

  Haha, a potem pa ni panike. :) Tanove so mi strašno všeč in sem zelo srečna, ko vidim to energijo, zelo podobno tisti naši na začetku. No, jaz nisem take sorte, da bi se umikala, razen, če ne vidim nobene druge rešitve. Če mi neka oseba postane mrzka, jo preprosto ne vidim več, tudi če je fizično prisotna. Nekateri ljudje pač mislijo, da moramo tekati za njimi in se jim klanjati, moja hrbtenica pa ni dovolj prožna za tovrstne dejavnosti. Leta naredijo svoje, pa poklicni napori tudi. ;)

 • alcessa // 1.01.2010 13:43

  Evo mene opet: mir sem malce potisnila vstran. Imam smrtno resno vprašanje: si že začela pisati knjigo ali šele načrtuješ?

 • Nataša // 1.01.2010 13:50

  Načrtujem, da bom enkrat nekaj sproducirala. Ne vem pa kaj. Eni ajdijas? ;)

 • Špelca // 1.01.2010 13:57

  Aja, zalezovalke, obrekovalke ipd. so lahko tudi dobra stvar, sploh če se ne sekiraš zaradi njih in če ti ravno ne dihajo za vrat, imajo pa veliko za povedat o tebi ipd., torej moraš biti prekleto odlična, da se one počutijo ogrožene – Za dobrim konjem (kobilo) se kadi, praši …

  Tako da … ti želim veliko odličnosti še naprej.

  In ne, jaz tudi nimam pojma, kaj je to ‘pustit na miru Natašo’

  Predlagam, da ono ‘tvojo mižečo soplesalko’ zamenjaš/zbrišeš, ker tam ne bo več nič napisano …

 • štulič // 1.01.2010 14:00

  Pušači, mesožerci… :roll:

  in Mladi Nirvanisti

  Združite Se že! :)

  http://www.youtube.com/watch?v=3HsYANKHzz8

 • alcessa // 1.01.2010 14:59

  Pa imam res.. ajdijaz.

  Naj razložim: zelo rada te berem (to ni kompliment) in opazila sem, da ti gre zadeva, ki ji Nemci rečejo “fingiran življenjepis”, zelo dobro od rok. Gre za zgodbo, ki zelo ohlapno bazira na tvojem resničnem življenju, vendar to služi le kot ogrodje: vse ostalo, torej mesovje na tem ogrodju, bi bile zgodbice, epizode, opisi, ki ti ravno padajo na pamet, zgodovinski dogodki, ki jih interpretiraš na čisto svoj način, ju nejm it. Neodvisno od tega, ali so se zgodili tebi, komu drugemu, ali so se sploh zgodili… Torej: neke vrste življenjepis z veliko nakladanja. Prvovrstnega nakladanja, da ne bo pomote. In v resnici govorim o skoraj nebrzdani kreativnosti, ampak, ker sem si prisegla, da od mene ne dobiš komplimentov…

  Ker generacija 1972 spadamo med absolutno najbolj zanimive (socializem! tito! jbtz! vojna! samostojnost! EU! bankr- ups!), boš imela tudi precej bralcev, seveda pa večino takih, ki imajo več od osnovne šole.

  Še zmeraj mislim resno, ker sem se za čuda včeraj ukvarjala s tem – mene včasih piči kakšna ideja in potem kar prosto po goetheju meditiram o njej.

  Jasno, da imaš ti mogoče drugačne predstave… Meni se zdi, da imaš precejšen potencial za biti knjigopiska (te pač nisem slišala peti)…

 • Nataša // 1.01.2010 15:59

  Špelca – ma ja, sej to ne velja za vse… tisti, ki so si zaslužili izbris, so ga dobili. Če se bom počutila nadlegovano, bom zarenčala. ;) No, pa se veselo prašimo dalje. Pa kam je izginila Uršula?!

  Štulič – najprej hvala za osebno voščilo (malo sem pogrešala tvoj globoki medeni glas) in za vse jutubične posnetke, ki si mi jih do sedaj poslal… a mesojedo me nauš več marav?

  Alcesa – no, to bi menda šlo. Že snov za kolumne, ki so bile včasih v Primorskih novicah (Cvetličarna) sem črpala več ali manj iz lastnih izkušenj in doživetij …pišuka, če me ne bi jebala kronična nedisciplina… Ampak 72 smo prvovrstni, res. Izgubljeni v vesolju, ampak perle. :) :) Bom meditirala na to temo. Pa pridem na kafe. Enkrat. ;)

 • štulič // 1.01.2010 16:43

  Ne vuem… :(

  ampak v momentu, sem za trenutek pomislil; kako bi bilo, če bi ponovno poskusil, smrdljivo meso?! :?

  Nu, men’ se še ne mudi!!! :-P

  http://www.youtube.com/watch?v=FK_hftXn4dk h2o :)

 • alcessa // 1.01.2010 17:03

  Ja, za pisanje je menda res potrebna disciplina. Ampak, glej, če si zadaš knjigo dolžine cca. 200 strani – to gre zelo hitro. Napišeš ene 400, potem vse skupaj popraviš in skrajšaš, pa je.

  Pravijo, da je najbolje vsak dan ob določenem času nekaj časa pisati in da se je ritma pametno držati. Predvidevam, da potem ob manj kreativnih dnevih pač popravljaš in razmišljaš, kadar pa se ti piše, se ti piše – pravilna kombinacija brainstorming – popravljanje je zelo pomembna. Sliši se butasto, ampak če ima človek resen potencial, vse skupaj ni nujno zgubljen čas.

 • Špelca // 1.01.2010 18:41

  Ja, naša generacija 72 je nartaboljša …. Kar se tiče pisanja, meni je nek pisatelj, ki je baje kar dober in produktiven, povedal, da on ne piše z navdihom, ampak z ritjo – ta se namreč vstane s postelje in spravi na stol in tam vztraja vsak dan nekaj ur, medtem ko on pred praznim zaslonom računalnika išče navdih.

  Nataša, ni izginila – imela je zalezovalca, pa je šla v program zaščitenih prič, v katerem ti najprej zamenjajo ime :D

 • NatašaNataša // 1.01.2010 18:50

  Aaaaaa, ok. :) Ne bom več spraševala, da ne ogrozim njenega obstoja. Jah, zalezovanja so različnih vrst. Mene bolj spravijo iz tira osebe, ki preveč ljubijo, kot sovražne. Ker nisem naštelana na romantiko, so mi tovrstni izlivi, kjerkoli se že pojavljajo izredno moteči. Jebiga.

  Glede pisanja – pri meni je to hud problem. Eni dejansko dnevno proizvajajo neznanske količine proze in pesmi (ok, o kvaliteti ne bi), jaz pa lahko ob določeni uri za pisanje samo buljim v luft. Me pa rado prime med kako masažo, ko imam obe roki zasedeni. ;) Mogoče je rešitev diktafon.

  štulič – enkrat boš tudi ti poživinu. :)

 • alcessa // 1.01.2010 18:54

  Nataša, ti kar začni. DANES. Nič razmišljat, česa vsega nisi sposobna.

 • NatašaNataša // 1.01.2010 18:56

  O, jebenti, Alcessa, si pa nekam motivacijska danez. Ben, grem za začetek prebrat tistih trideset starih kolumn. :)

 • (Š)pelca // 1.01.2010 19:05

  Ja, madona, zakaj bi čakala …. kar začni. In ja, diktafon si nabavi ….

 • (Š)pelca // 1.01.2010 19:06

  aja, to sem jaz Špelca, ki jo siolov škrat za prepoznavanje spozna kot (Š)pelco, kadar je prijavljena (matram se z analizo silvestrovega dogajanja, pa moram biti prijavljena) …

 • alcessa // 1.01.2010 19:08

  Ja kaj pa misliš, kako dolgo da se meni da čakati na tvojo knjigo? :twisted:

 • NatašaNataša // 1.01.2010 19:16

  Ohohohoho, prav. Naj ti bo. :)

  (Š)pelca – čakam na analizo. ;)

 • Jaka // 3.01.2010 16:51

  … plačam vnaprej za knjigo :)

 • NatašaNataša // 5.01.2010 13:41

  Jaka, sem te našla v spamu… a bejži no, čakaj, da bo sestavljena… denarja ne vračemo… ;)

 • štulič // 8.01.2010 10:57

  A da b’ pož’vinu?

  Menim, da je za me že mal’ kasno! ;)

  hehe mogoče, ko kakšnega raka na slepem črevesu fašem al’ je pank_reas, meather in fact!? :?

  http://www.youtube.com/watch?v=gPn9R0Q5Jrw

 • Nataša // 8.01.2010 17:47

  Če ti je namenjen, ga boš fasal, kenede. :) Nikoli ni prekasno za požvinit. Probajkdaj.

 • Simona ReboljSimona Rebolj // 8.01.2010 19:00

  A bi lahko jalovka malo večkrat po svoji muhasti volji pognjavila pijane zakajene kvačkarje, da ne bomo pijani zakajeni kvačkarji gnjavili nje?

 • gushto // 8.01.2010 22:21

  Nataša,

  … malce z zamudo, vendar iz srca :) ))) …

  ZDRAVO IN SREČNO 2010 TI ŽELIM!

 • Nataša // 9.01.2010 08:51

  Reboljca, zadnje čase se mi nekaj sanja o Povodnem možu, čeprav bi tudi Daktari lahko zažgal…bom napisala okrožnico, pa z Ručigajem se je potrebno konzultirati, ker praznuje jubilej te dni…pa bo častu ene pet rund, ker za več nima kinte… ;)

  Gušto: enako, pa veliko uspešnega NLPja še naprej! :)

 • Jaka // 9.01.2010 17:30

  … jaja, ženske me kar pogosto pošiljate v spam :) (pašekam)

  resno, napiši knjigo … uspeh zagotovljen!

  lep vikend

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !