Črno & rdeče

Festival Vsi v en glas!

9.05.2013 · 2 komentarjev

Izjemoma (še vedno sem odseljena na drugi blog), ker gre za super stvar, popam prispevek naše Karmen. Eto.

Prošnja – festival Vsi v en glas

Danes je 9. maj, dan zmage nad fašizmom.

In danes žalostno gledam tabelo možnih sponzorjev, ki smo jo naredile že pred tedni za festival, ki ga ŽPZ Kombinat organizira v začetku junija.

Večina podjetij na prijazno prošnjo ni niti odgovorila. Tista, ki so, so odgovorila negativno. Časi so taki, da se daje družinam v stiski, kar je edino pravilno. Časi so taki, da niso naklonjeni ljudem, kaj šele kulturi. Kaj šele pevskim zborom. Kaj šele festivalom.

A poskusim vseeno lahko. Zato, ker – ko stojim na odru in pojemo skupaj s publiko, v malih dvoranah, v velikih dvoranah, na ulicah, na protestih, vem, da to v teh časih rabimo. Rabimo pesem, s katero dvignemo glavo in gremo čez ponižanja, zviševanja davkov, krčenje socialnih in osnovnih pravic, da dvignemo glavo in gremo ponosno naprej.

Zbori, ki so povabljeni na festival, so podobno kot ŽPZ Kombinat samoorganizirani zbori. Smo zbori brez finančnih sredstev, menedžerjev, producentov, … ni važno, važno je to, da kamor koli pridemo, smo toplo sprejeti, dajemo ljudem sporočilo in upanje, jih nasmejimo, zbudimo spomine in čustva.

Zakaj to pišem. Ker sem razočarana nad tabelco, ki je prazna. Ker se ne dam in ker menim, da je vredno poskusiti, če tu na blogu objavim prošnjo in upam, da če vas tole prebere veliko, če kdo koga pozna, če vsak da, kolikor zmore – en evro, dva, sendvič, … bomo mogoče vseeno lahko pokrile za bivanje gostov v najcenejših ljubljanskih hostlih, da jim plačamo avtobus do Ljubljane, jim damo vsaj kakšen sendvič in pokrijemo stroške tehnične pomoči. Karte na festivalskih dogodkih bodo zastonj, nastopi bodo potekali po celi Ljubljani, med ljudmi, organizirane so okrogle mize, snemal se bo dokumentarni film. Vse naše delo in nastopi so prostovoljni, neplačani, entuziastični in srčni.

Čas je za akcijo

Če si v podjetju, ki bi namenilo nekaj sredstev ali drugačno vrsto pomoči (hrana, pijača, pokritje stroškov prevozov), se mi prosim javi na email hirkaniAFNAgmailPIKAcom in ti bom z velikim veseljem poslala uraden predlog za sponzorsko sodelovanje.

Če si pozameznica/posameznik in bi rad prispeval, je spodaj številka računa, prosim dodaj pripis “za festival”.

Zavod Novi Kombinat Kolodvorska 6 1000 Ljubljana DŠ: 64351530 TRR: SI56 0201 5025 7808 261

Pomagaš lahko tudi tako, da to prošnjo poveš naprej, pošlješ maile svojim prijateljem, znancem direktorjem :-) , širiš na Twitterju (hash taga #vsivenglas #zpzkombinat in @kombinatke), Facebooku, napišeš kartico svoji babici, …

Prosim in hvala.

PS. Izklapljam komentarje, ker nimam časa odgovarjati na raznorazne zadeve, če želi kdo bolj podrobno pojasnilo glede bitja in žitja ŽPZ Kombinat, naj piše na mail: kombinat.info@gmail.com

  • Share/Bookmark

Kategorije: Majhni oglasi2 odzivov ↓

  • nish // 9.05.2013 14:04

    Ja verjetno je že čas, da MOL kaj prispeva – že dolgo ni. Bo pa ja Jankovič tošl odprl. Pa kulturno ministrstvo bi tudi lahko kaj dalo. Pa RTV SLO, še ena fajn ustanova, ki bi lahko(in rada ) prispeva.

    “Smo zbori brez finančnih sredstev”….tega ne razumem…od kod pa potem Supervisorju znesek 33.953 evrov. So se zmotili ali namerno zavajate ljudi?

  • NatašaNataša // 9.05.2013 14:11

    Nikar tako žolčno, nish. Seveda potrebujemo finančna sredstva, da lahko sploh obstajamo – misliš, da nam frči denar za stroške prostora in potne stroške in vse kar spada poleg z neba? To, da nimamo finančnih sredstev pomeni – mogoče je malo nerodno zapisano – da pevke ne dobivamo plačila za svoje udejstvovanje in da je delo, ki ga vlagamo – tudi organizacija festivalov in benefitov – prostovoljno. Če bi kdaj organizirala festival, na katerega pridejo ljudje iz tujine, bi vedela, da to potegne veliko stroškov za sabo.